De stappen naar jouw droomauto

De stappen naar jouw droomauto

In de eerste vijf maanden van 2021 zijn er 561.100 occasions verkocht, dit is meer dan ooit tevoren. Het woord occasion komt van het Franse ‘voiture d’occasion’, dit betekent letterlijk ‘auto met kans of gelegenheid’. Samengevat betekent het dus eigenlijk iets krijgt een nieuwe kans, zo ook dus een auto. Een occasion is dus ook wel een tweedehands auto. 

Occasion of nieuwe auto?

Occasion zijn natuurlijk stukken goedkoper dan een gloednieuwe auto bij de dealer. Wel heb je het nadeel dat de auto voor jou een andere eigenaar heeft gehad en dat je dus niet weet wat er mee gebeurd is en wat niet. Dit hoeft opzich geen probleem te zijn maar dit is wel iets waar je op moet letten bij het aanschaffen van een occasion daarom geef ik je een aantal tips bij het aanschaffen van een occasion. 

Tips bij het aanschaffen van een occasion

Allereerst is het handig om je te verdiepen in wat je precies wil. Kijk dan naar hoeveel je te besteden hebt, hoeveel je wilt gaan rijden met de auto, hoeveel deuren de auto moet hebben en hoe groot de achterbank moet zijn. Wanneer je alle wensen duidelijk op een rijtje hebt kun je de auto in het echt gaan bekijken. Wel is het belangrijk dat je je van tevoren inleest zo is het handig om te weten waar je op moet letten tijdens een proefrit en tijdens het inspecteren van de auto. Dan kun jij met een gerust hart de auto bekijken en een proefrit doen. 

Heb je een auto gevonden die aan alle eisen voldoet en ook goed onderhouden is? Dan is het tijd om over te gaan tot de koop. Wanneer de aankoop gedaan is en de auto van jou is, moet je niet vergeten om de auto nog te laten verzekeren. 

Zelf heb ik mijn occasion gekocht bij een bedrijf in Enschede. Zij hebben mij goed advies gegeven en mij goed te woord gestaan. Ze hebben veel keuze en ook al hun auto’s zijn voorzien van onderhouds historie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.