4 voordelen van videomarketing

4 voordelen van videomarketing

Bij videomarketing gaat het in feite om de promotie van merken, diensten of producten door het toepassen van beeld. Kortom kenmerkt videomarketing zich als elke video die wordt ingezet voor promotie van jouw organisatie. Het is een zeer effectief medium om jouw beoogde doelgroep te bereiken. Maar wat je precies in deze video kwijt wilt en wat je precies naar voren wilt laten komen als doelstelling is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is goed om te weten wanneer videomarketing effectief werkt en wanneer je dit kan toepassen. Daarom lees je in deze blog 4 voordelen die je helpen bij het beter begrijpen van het concept videomarketing.  

De voordelen van videomarketing 

Ieder medium en kanaal kent zijn voor en nadelen. Laten we beginnen bij de voordelen. Natuurlijk is ieder voordeel en nadeel voor elke organisatie weer anders, neem dit dus in acht bij het lezen van deze blog. 

#1 Het in kaart brengen van complexe vraagstukken 

Je kent het gezegde; beelden zeggen meer dan duizend woorden. In het geval van videomarketing is dit zeker het geval. Zeker als je een complex vraagstuk of de uitleg van je dienst in een paar seconden wilt uitleggen op beeld. Geluid en tekst versterkt de boodschap. 

#2 De tastbaarheid van je product vastleggen met beeld 

Met beeld vergroot je de tastbaarheid van je dienst of product. Kopers hebben een betere feeling bij het product als ze het zien bewegen, of als het gebruikt wordt in een video. Op een flyer of stilstaand is de associatie en de verbinding met je product of dienst minder aanwezig.  

#3 Het bereiken van een breder publiek 

Met het promoten van video kun je veel meer kanten bereiken dan alleen met platte tekst. Door jouw product/dienst bij een groter publiek bekend te maken stimuleer je ook het contact. Het grote doel wat je wilt bereiken met videomarketing is om de vragen die jouw doelgroep heeft met de video te beantwoorden. Dit kan doormiddel van een goed concept en storytelling in jouw video’s. 

#4 Je doelgroep triggeren met een goede storytelling 

Storytelling is uitermate belangrijk bij videomarketing. Investeren in een goede videoproductie is daarom zeker een goed advies.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.