Zo verbeter je je website

Zo verbeter je je website

Het ontwikkelen van een goede website is een lastige taak, maar deze populair maken onder bezoekers kan nog moeilijker zijn. Hieronder staan een aantal tips om je website een stuk gebruiksvriendelijker en beter te maken voor je klanten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie (CRO) is gefocust op het verhogen van het aantal website bezoekers dat een ”gewenste actie” uitvoert op jouw website. Deze gewenste actie kan per bedrijf verschillen – voor een webshop is dit bijvoorbeeld wanneer een bezoeker iets in zijn of haar winkelwagentje toevoegt, of wanneer een persoon werkelijk een product bestelt. CRO is van belang omdat meer verkeer niet altijd leidt tot meer werkelijke klanten. Hierdoor focust CRO zich dus specifiek op het maximaliseren van het aantal klanten uit je bestaande verkeer.

Gebruik van backlinks

Backlinks zijn essentieel wanneer je je bedrijf hogerop in de Google zoekresultaten wil laten komen. Backlinks zijn in principe links naar jouw website die geplaatst zijn op andere websites. Het proces waarbij men actief op zoek gaat naar websites waarop linkjes van jouw website geplaatst kunnen worden heet linkbuilding. Des te meer kwalitatieve links linken naar jouw website, des te meer ”autoriteit” je website van Google zal krijgen. Dit resulteert op zijn beurt weer op hogere posities in de Google zoekresultaten. Een hogere positie in de zoekresultaten zal ervoor zorgen dat mensen die op zoek zijn naar een bepaald product sneller op jouw website klikken, wat meer potentiële klanten oplevert.

Sociale media

Sociale media is tegenwoordig een groot deel van ons dagelijkse leven geworden, maar ook voor bedrijven kan het een belangrijke rol spelen. Zo adverteren steeds meer bedrijven hun producten of diensten via verschillende sociale media platformen, zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Het gebruik van sociale media is dus een essentiële strategie, maar het vergt wel veel tijd en moeite om volledig te begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.