3 ontwikkelingen op het gebied van sociale marketing

3 ontwikkelingen op het gebied van sociale marketing

De digitale wereld om ons heen is continu aan het veranderen. De belangrijkste verandering voor ondernemers was de impact van het coronavirus. Door het virus hebben de meeste offline georiënteerde ondernemingen een grote stap richting de online wereld moeten nemen. De meeste ondernemingen waren niet op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Hierdoor was het anticiperen lastig. Ondernemingen in regio Rotterdam kunnen hulp vragen aan een marketingbureau in Rotterdam. In dit artikel bespreken we drie – naar onze mening- belangrijkste trends.

Ontwikkeling 1: Instagram Reels

Met de sterke toetreding van TikTok (voorheen Musically) heeft Instagram en Facebook moeten anticiperen middels Instagram Reels. Instagram Reels zijn korte entertainende video’s. Denk hierbij aan iemand die danst, een hond die op twee poten loopt of genieten van het uitzicht.

Met deze Instagram Reels kunnen bedrijven een complexe en commerciële boodschap op een entertainende en creatieve manier met de doelgroep communiceren.

Ontwikkeling 2: Instagram Shopping

In de VS kunnen ondernemingen nieuwe betalingssystemen toevoegen (koppelen met Shopify). Het doel is om in 2021 dit systeem te implementeren in Nederland.

Met het nieuwe systeem kunnen ondernemingen meerdere producten sneller en makkelijker aanbieden. Hierdoor hoopt Instagram meer producten te kunnen verkopen middels Instagram Shopping.

Ontwikkeling 3: Live gaan

Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze optie. Het live gaan en interactie aangaan met de doelgroep is een manier om een duurzame relatie op te bouwen met de klanten.

Het live gaan is mogelijk middels TikTok, Facebook en Instagram. Echter, is het belangrijk om van te voren rekening te houden met de doelgroep. Als de doelgroep voornamelijk actief is op Facebook, dan is het advies om ook daadwerkelijk op dit platform live te gaan.

Dit waren de belangrijkste social media marketing trends voor 2021. Ben je geïnspireerd en wil je ook optimaal benutten van de online marketing kansen? Dan zou je eventueel de website van Bureau Kickercommunicatieadviesbureau in Rotterdam kunnen bekijken!

Kijk hier voor meer informatie: bureaukicker.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.