Voer na een brand altijd een nacontrole uit 

Voer na een brand altijd een nacontrole uit 

Het beste is uiteraard om een brand te voorkomen, het kan echter toch voorkomen dat er ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen toch een brand ontstaat. Een brand zorgt in veel gevallen voor erg veel schade aan het pand. In het geval van brand is het belangrijk dat er een nacontrole na brand wordt uitgevoerd. Dit is onder andere belangrijk omdat de schade moet worden geëvalueerd. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om de schade door de verzekeraar te laten vergoeden. Daarnaast kan het zo zijn dat er nog extra acties moeten worden ondernomen om verdere schade te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beveiliging van het gebouw om diefstal te voorkomen.   

Het voorkomen van een nieuwe brand 

Een grote brand wordt over het algemeen geblust door de reguliere brandweer. Nadat de brand is geblust, is het verstandig om een nacontrole uit te laten voeren door de brandwachten van degrootbrandwachten.nl. De brandweer blust een brand vanaf een grotere afstand waardoor vaak niet alle plekken even goed kunnen worden bereikt. Dit kan leiden tot een situatie waarin er op sommige plekken nog smeulende resten aanwezig zijn. Dit is gevaarlijk omdat deze resten er vervolgens voor kunnen zorgen dat een brand opnieuw oplaait. Bij een nacontrole zijn er altijd minstens twee brandwachten aanwezig. Deze brandwachten beschikken over speciale apparatuur om mogelijke vuurhaarden snel op te kunnen sporen en te kunnen verwijderen. 

Beveiliging na een brand 

Zoals al eerder benoemd kan een brand veel schade veroorzaken. Hierdoor kan er een situatie ontstaan waarbij beveiliging van het pand nodig is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de deuren van het pand niet meer kunnen sluiten. Het kan daarnaast zelfs voorkomen dat delen van het gebouw volledig zijn afgebrand. Behalve dat het gebouw mogelijk niet kan worden afgesloten door schade kan het ook zo zijn dat het gebouw open moet blijven om te luchten. Hierdoor wordt het heel erg gemakkelijk voor dieven om binnen te komen. Het is niet altijd mogelijk om alle kostbare spullen direct uit het gebouw te verwijderen. Dit is dan ook een reden waarom beveiliging na een brand erg belangrijk kan zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.